Gyakran Ismételt Kérdések

A gyakran ismétlődő kérdéseket szedtük össze, kérdés-válasz formában, a lista folyamatosan bővülni fog.
Frissítve: 2018.09.19.


 Milyen fizetési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Utánvét és előre utalás.

Fizethetek a futárnál bankkártyával is?

Nem, a bankkártyás fizetés extra költséget (kényelmi díj) jelent a vásárló számára (ami több mint a szállítási költség) ezért a szolgáltatást logisztikai partnerünk (iLogistic) nem igényelte a GLS-nél.

Mennyiben kerül a kiszállítás magyarországi címre?

Az EU Stock s.r.o. nem vállal házhoz szállítást. Helyette az iLogistic Logisztikai és Szolgáltató Kft. jár el, mint a csomagszállításban kizárólagosan részt vevő mindenkori partner. Mint a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. parnere, a szálíltást a GLS segítségével juttaja el Önhöz az iLogistic által megkapott szállítási címre. A GLS futárszolgálat költsége egységesen 990 Ft.

Több terméket is rendelnék, ez esetben a költség növekedni fog?

Természetesen nem.
Amennyiben a rendelés olyan mértékű, hogy az egy csomagban nem teljesíthető (súly, vagy összeghatár) úgy felvesszük a vásárlóval a kapcsolatot a rendelés teljesítése előtt.

Rendelés leadása esetén mikor kapom kézhez a terméket?

Hétköznap (H-Cs) déli 12:00-ig leadott rendeléseket még aznap feldolgozzuk, és átadjuk logisztikai partnerünknek, ami általában másnapi kézbesítést jelent.
Péntek délelőtt leadott rendelés esetén hétfői nappal, péntek délután leadott rendelés esetén keddi nappal lehet számítani a csomag kiszállítására.
Bizonyos esetekben (feltorlódott rendelés, hosszú hétvége, ünnepnap(ok) után stb.) a kiszállítási idő akár több napot is igénybe vehet, ezt minden esetben a webáruház kapcsolat résznél jelezzük!

Hétvégén is adhatok le rendelést?

Igen, hétvégén is nyugodtan leadhatja rendelését, hétvégén leadott rendelését a hétfői nappal dolgozzuk fel (amennyiben az normál munkanap) és adjuk át a GLS részére, a futárszolgálat a csomagokat keddi nappal kézbesíti.

Szeretném ha a terméket az általam megadott időpontban hozná a futár, van erre lehetőség?

A futárcég saját ütemtervet követve kézbesíti a küldeményeket, így ilyen jellegű kérést nem tudunk átadni, viszont a csomag feladását követően a vásárló aktív részese lesz a szállításnak a GLS FlexDelivery szolgáltatásnak köszönhetően.

1. lépés: Értesítés a csomagfeladásról

A feladó a beérkezett megrendeléseket feldolgozza és előkészíti a szállítást, majd elküldi az adatokat a GLS rendszerébe. Megadja a címzett e-mail címét és mobilszámát, és megrendeli a szolgáltatást. Itt kezdődik a csomag rugalmas szállításának útja. A GLS SMS-ben és e-mailen értesíti a címzettet a csomagszállítás megrendelését követően. Az első értesítő tartalmazza a kiszállítás napját, a címet és az esetleges utánvét összegét is.


2. lépés: Értesítés a kézbesítés várható időpontjáról

A második e-mail/SMS értesítőt a kiszállítás napjának reggelén küldjük, amikor a futár megkapja a csomagot és hozzárendeli a 3 órás időablakkal a várható kiszállítást. Ez az üzenet tartalmazza a futár telefonszámát és az ügyfélszolgálat elérhetőségét is.

3. lépés: A megfelelő kézbesítési mód kiválasztása

Ha az első kézbesítési kísérlet sikertelen volt, a címzettet automatikusan értesítjük e-mailen vagy SMS-ben. Az üzenet tartalmazza a GLS Delivery Manager weboldal elérhetőségét, ahol ki lehet választani a következő kézbesítési módot.

GLS csomagpontra kérhetem a csomagot?

Kérjük rendelés során normál címet megadni, csomagpontra a vevő irányítja át a csomagját a GLS értesítőkben (SMS, vagy Email) megadott módon.

Pick-Pack pontra, vagy egyéb helyre kérhetem a csomagot?

Nincs rá lehetőség.

Hol találom a futárszolgálat elérhetőségét?

A GLS weboldalán minden információt megtalál ezzel kapcsolatosan.

Más futárszolgálat vagy postával kérhetem -e a csomag kiszállítást?

Nem, erre nincs lehetőség.

A futárnak szeretnék üzenni, vagy megkérni hogy kézbesítés előtt értesítsen, miképp tehetem ezt meg?

A csomag kézbesítésének reggelén a futárszolgálat SMS és Email formában információkat fog küldeni, amelyben megadja a várható kiszállítás idejét (3 órás időablak) és a futár telefonszámát, a megadott telefonszámon a kiszállítást végző futárral kérjük felvenni a kapcsolatot, a futárnak semmiféle üzenetet nem tudunk átadni/közveíteni!

Viszonylag kevés termék elérhető a webáruházban, tervezik bővíteni, vagy szinesíteni a kínálatot?

Igen, a jövőben várhatóan bővülni fog a termékkínálat, azonban semmiképpen sem szeretnénk csak azért feltölteni több 100, vagy több 1000 terméket, hogy hatalmas kínálatunk legyen, a kevesebb néha több.

A kinézett termék nincs raktáron, mikorra várható?

Kérjük, a kapcsolat résznél tájékozódjon ezzel kapcsolatosan, amennyiben nem találja a beérkezési listában a kiszemelt terméket, úgy emailben érdeklődjön a termék felől, köszönjük.

Rendelkezem közösségi adószámmal, regisztráltam az oldalra, de nem tudok vásárolni, mikor vásárolhatok nettó áron a webáruházból?

Kérjük pontosan kövesse az itt leírtakat:

áfa mentes vásárlás eu ügyfeleknek

Céges adatok nélkül, magánszemélyként regisztráltam korábban a webáruházba, de időközben lehetőségem nyílt közösségi adószámmal való vásárlásra is, mi a teendőm?

Kérjük vegye fel velünk email formájában a kapcsolatot, illetve az alábbiak szerint kérjük eljárni szíveskedjék:

áfa mentes vásárlás eu ügyfeleknek

Közösségi adószámmal vásároltam, kinek a nevére lesz kiállítva a számla, és milyen szállítási címet adhatok meg?

Minden esetben a közösségi adószámhoz tartozó vállalkozás nevére állítjuk ki a számlát, azon adatok alapján ami a VIES rendszerben megtalálható, ettől eltérni nem tudunk.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy van-e érvényes EU-s (közösségi) adószámom?

Kattintson a következő linkre:
 Közösségi adószám ellenőrzése
Válassza ki tagállamnak Magyarországot, és írja be vállalkozása adószámának első 8 számjegyét. Amennyiben az "ellenőrzés" gombra kattintva "Igen, érvényes közösségi adószám" választ kapta, akkor Ön jogosult a nettó áron való vásárlásra.

Magánszemélyként vásárolnék, van -e lehetőségem nettó áron hozzájutni a kiszemelt termékhez.

Sajnos erre nincs lehetőség.

Rendelésem leadhatom emailben vagy telefonon?

Rendelést kizárólag a webáruházban tudunk fogadni, de kérdés esetén állunk rendelkezésére.

A közösségi médiában megtalálhatóak?

Igen, fent vagyunk a Facebook-on, érdemes oldalunkat kedvelni is, mivel egész évben játékokkal, kedvezményekkel szeretnénk követőinknek kedveskedni, továbbá fontos híreket, új termékek érkezését is itt jelentjük be.

Oldalunk címe.

Kérdésem lenne egy termékkel kapcsolatosan, hol tehetem fel?

Email formában várjuk a kérdéseket (email ügyfélszolgálat) munkaidőben várhatóan 1 órán belül, munkaidőn kívül (szabadnap, hétvége, ünnepnap stb.. ) 24 órán belül válaszolunk az emailre.

Nem tudok regisztrálni a webáruházba.

Kérjük ellenőrizze, hogy minden kötelező adatot megadott -e a regisztráció során, amennyiben igen, és továbbra sem tud regisztrálni, kérjük próbálja meg másik böngészőből a regisztrációt elvégezni, amennyiben ez sem hoz eredményt, és van lehetősége, akkor egy másik számítógépről kísérelje meg a regisztrációt elvégezni.

Cégként szeretnék vásárolni, de vezetéknév és keresztnév mezőket is kötelező kitöltenem, miért?

Céges vásárlás esetén ezen mezők automatikusan a kapcsolattartó személy nevét kell jelentsék, enélkül nem tudunk rendelést fogadni.

Részletfizetésre, illetve garancia bővítésre van lehetőség?

Nincs sajnos, és a jövőben sem várható.

 Lehetőségem van elállni a vásárlástól indoklás nélkül?

Nem természetes személy nem gyakorolhatja elállási jogát, vásárlástól való elállásra nincs lehetőség.

Személyes átvételre van lehetőség?

A termékeket GLS futárszolgálat szállítja Magyarország területére, személyes átvétel nem megoldható.

Szlovákiai címre is kiszállítanak?

Szlovákiai címre nem végzünk kiszállítást, jelenleg csak magyarországi címre tudunk rendelést teljesíteni.

A szerviz is Szlovákiában található? Oda kell kiküldenem a hibás terméket?

Vásárlóink kényelme érdekében magyarországi szervizzel rendelkezünk, így nem kell a hibás terméket külföldre küldeni. A garanciális ügyintézés így gyorsabban, és kényelmesebben elvégezhető.

Hol található a magyarországi szerviz, elérhetősége?

Magyarországi szervizpartnerünk a WayteQ Europe Kft., elérhetősége:

WayteQ Europe Kft.
 1097, Budapest, Gubacsi út 6.

Tel: +36 30 288 00 66
      +36 30 288 44 66
        (061)-445-1222

hétfőtől - péntekig, 09:00 - 17:00 óráig.

Nem kaptam visszaigazoló levelet, érvényes a megrendelésem?

Előfordulhat, hogy az Ön által megadott, és regisztrált e-mail cím rendszere levélszemétnek érzékelte visszaigazolásunkat. Ezért kérjük, ellenőrizze a Levélszemét vagy Spam megnevezésű mappájában is. A sikeres rendelést követően pár percen belül mennie kell egy rendszer visszaigaoló emailnek, miszerint a rendelés beérkezett hozzánk, itt rendelésszámot is látnia kell az értesítő bal felső részén.

Vásárlás után 3 napon belül problémát észlelek a készülékkel mi a teendőm?
3 nap után problémát észlelek a készülékkel, mit kell tennem?

Mindkét esetben először jelezni kellene felénk a problémát email formában, nem telefonon, mert ott egyébként is azt kérnénk hogy email, tehát írásos formában legyen jelezve a probléma. Kollégánk válaszolni fog az emailre.
A fenti esetekben a vásárlónak az ÁSZF erre vonatkozó részeit kell figyelembe vennie, és aszerint eljárnia.

A termékekre mennyi garancia van, illetve hol tudom azt érvényesíteni?

Bruttó 10.000 Ft feletti termékekre 1 év jótállás biztosított. A jótállási igény a jótállási jeggyel vehető igénybe, magyarországi szervizpartnerünknél: WayteQ Europe Kft.
A bruttó 10.000 Ft alatti termékek esetén jótállási jegyet nem biztosítunk, ezen termékekre a vásárlás napjától 6 hónap jótállás biztosított, ami az eredeti számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető.

A GLS nyomkövetésnél ezt az információt látom: "Küldemény visszaküldési kérelem feladó rendelkezett" Miért rendelte vissza az eustock a csomagot?

Az alábbi üzenet akkor jelenik meg, amikor a vevő beavatkozik a kiszállításba (másik cím, időzített kiszállítás stb..) cégünk nem rendeli vissza a csomagot a GLS-től, és a csomagról információt sem tud ebben az esetben adni. Kérjük vegye figyelmbe hogy a szállítási módosítása akár több nappal is meghosszabbíthatja a kiszállítást.

Láthatóan sérült a csomag, amit a futár kézbesíteni szeretne. Mit tegyek?

Ne vegye át a csomagot, fordítsa vissza a feladónak. Vetessen fel jegyzőkönyvet a futárral, mert a csomag szállítás közben sérülhetett meg.

A futár érkezése során van lehetőség a csomagot, annak kifizetése előtt megtekinteni?

Sajnos erre nincs lehetőség.

A vásárolt mobiltelefonnál pixelhibát fedeztem fel, mit tehetek ez ügyben?

Pixelhiba esetén a kereskedő, és a szerviz a jótállási jegy hátulján olvashatóak szerint jár el, tehát az ISO 13406-2 Class II szabvány szerint.
A készülék kijelzőjén esetlegesen előforduló 1-2db pixelhiba esetén csere nem megoldható (a vásárlától számított 3 napon belül sem) javasolt eljárás (vásárlástól számított 14 napon belül) a vásárlástól való elállás.

Meghibásodott a készüléket, mit kell beküldenem a szerviznek a hibásnak vélt készüléken kívül?

A szerviz minden esetben egy dátummal, bélyegzővel, aláírással kitöltött jótállási jegyet fog kérni a készülék mellé.
Bizonyos esetben a szerviz bekérheti a vásárlást igazoló számlát is a jogosultság igazolása végett.

Elvesztettem a jótállási jegyet, illetve a számlát sem találom, mit tehetek?

Jótállási jegy nélkül a szerviz nem tudja fogadni a készüléket, kérjük vegye fel a kapcsolatot a szervizzel, és a vásárlást igazoló számlával, a készülék IMEI számának megadásával igazolnia kell a jogosultságot a szerviz díjmentes igénybevételéhez.

Amennyiben a számla, és a jótállási jegy nem áll rendelkezésre, úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és egy rendelés azonosító megadása után számlamásolatot tudunk küldeni email formában, ezek után keresse fel a szervizt a vásárlást igazoló számlával, és a készülék IMEI számának megadásával igazolnia kell a jogosultságot a szerviz díjmentes igénybevételéhez.

A vásárolt termékeket magyarországi címen venném át, megoldható?

Sajnos nem, a termékek Szlovákiában raktárunkban találhatóak, magyarországi átvételi pont nincs, a magyarországi szervizpartner kizárólag szerviz tevékenységet végez.

Leadtam a megrendelést a webáruházban, de a rendszer nem számolt hozzá szállítási költséget, miért?

A webáruházban leadott rendelés nem tartalmaz szállítási költséget, az EU Stock s.r.o. nem végez házhozszállítást, így a szállítási költség sem hozzá tartozik.
A szállítást az iLogistic-tól rendeli meg a vásárló, az ezzel kapcsolatos számlát az iLogistic Kft. állítja ki, és a futárszolgálatnál fizeti meg a vásárló a termék vételárával együtt.

Leadtam a megrendelésem, de szeretnék még terméket hozzáadni a jelenlegi tételekhez, van erre lehetőségem?

Amennyiben a rendelés még nem zárult le (vevő által jóváhagyott státusz) úgy a rendelést természetesen ki tudjuk egészíteni a kért/hiányzó tételekkel, amennyiben azon termék(ek) raktáron vannak, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és kollégánk hozzáadja a kívánt tételt/tételeket a rendeléshez.
FONTOS!!!
Amennyiben a rendelés megerősítéséről email visszaigazolás érkezik, a lezárt rendelés már nem kerül bontásra, a rendelés kiegészítésére nincs lehetőség, kivételt sajnos nem tudunk tenni, ez esetben új rendelésként tudjuk felvenni a hiányzó tételeket.

Csereutalvánnyal rendelkezem, jóvá tudjátok írni a következő rendelésnél? vagy vissza tudjátok utalni a termék vételárát?

Igen, mindkét varáció megoldható, azonban előtte kérjük az eredeti csereutalványt (scannelt, fényképezett stb.. nem fogadunk el) és az utalványon szereplő termékhez kapcsolodó számlamásolatot (utalás esetén név, bankszámlaszám is szükséges) részünkre postai úton megküldeni az alábbi címre:

EU Stock s.r.o.
Komárno
Hradná ul. 9/2.
945 01

A beérkezést követően jelentkezünk, és a jóváírás intézhető.

 

eustock logo