ÁFA mentes vásárlás közösségi adószámmal.

Végfelhasználóknak nincs lehetőségük nettó áron vásárolni!


 Közösségi adószám:

Az Európai Unió tagállamain belül vásárlóknak (cégek, vállalkozók) lehetősége van azonnal, nettó áron hozzájutni a termékekhez, hogy majd az országuk adó szabályai szerint helyben adózzanak.

"A közösségi (uniós) adószám Magyarországon a HU előtagból és az adószám első 8 számjegyéből áll; birtokában és használatával érvényesül a célországi adózásként ismert Európai Uniós irányelv, amely szerint a közösségi kereskedelmi kapcsolatok során az adót a beszerző fizeti meg."

 A magyarországi adószám megléte nem jelenti azt, hogy az adószám közösségi adószám is (kérjük ellenőrizze adószámát a VIES rendszerben) a közösségi adószámot az adott ország adóhivatalától kell igényelni, az igénylés ingyenes, a részletekről kérjük egyeztessen könyvelőjével.


Regisztráció, adatbekérés:

Nincs más tennivalója, mint regisztrálni, és megadni a kötelező adatok mellett a közösségi (EU-s) adószámát, jelezni felénk email formájában, illetve elküldeni a jogosultság igazolása végett a cégtől származó, 1 évnél nem régebbi, hivatalos dokumentumok egyikét (céges bélyegzővel lepecsételt, scannelt cégkivonat, vagy aláírási címpéldány)
Egyéni vállalkozók esetén: vállalkozó igazolvány, vagy az adóhatóságtól érkezett, a közösségi adószám használatára való jogosultság miatt kiküldött értesítő levél csatolása szükséges.

Az www.e-cegjegyzek.hu oldalról származó, nyilvános, bárki által elérhető dokumentumot nem fogadjuk el!

Az emailnek tartalmaznia kell a regisztrációnál használt email címet, és felhasználói nevet.

Az adószámot ellenőrizzük, és valós adatok esetén felhasználói profilját beállítjuk a nettó áron történő vásárláshoz. Innentől kezdve, belépés után nettó áron vásárolhat!

Kérjük a cégek részére mezőket kitölteni, a VIES rendszerben megtalálható információk alapján!!

A Viszonteladó checkbox-ot, kérjük csak az esetben jelölje be, amennyiben a vásárolt termékeket továbbértékesítés céljából vásárolja, a viszonteladói feltételeket itt találja.

cegek reszere


 További információk:

Felhívjuk figyelmüket, hogy közösségi adószámmal való vásárlás esetén a számlát minden esetben a közösségi adószámhoz tartozó cég nevére-címére állítjuk ki (ami a VIES rendszerben regisztrálva van) ettől eltérni nem tudunk.
A számlára csak a kötelező céges adatok kerülnek, illetve a közösségi adószám, személyes adat (pl: email cím, telefonszám, név, cím stb..) nem.

Céges regisztráció esetén a Vezetéknév/Keresztnév mezőket a kapcsolattartó személy adataival kell kitölteni.

Szlovákiai EU adószámot nem tudunk fogadni, kérjük ilyen adószámmal ne regisztráljanak.

A VIES rendszer szerint érvényes, de hiányos adatokkal szereplő adószámot nem fogadjuk el, kérjük gondoskodjon róla, hogy minden szükséges adat megjelenjen a VIES rendszerben.

Nettó áron történő vásárlás esetén a személyes átvétel nem megoldható!

Internetes vásárlás esetén az elállás joga csak fogyasztókra vonatkozik, cégekre nem.

Végelszámolás alatt lévő cégeket nem szolgálunk ki, ezen rendelések automatikusan törlésre kerülnek!


 Regisztráció

 

 

eustock logo