A kosár üres

A gyakran ismétlődő kérdéseket szedtük össze, kérdés-válasz formában, a lista folyamatosan bővülni fog.
Frissítve: 2017.06.20.

 

Milyen fizetési lehetőségek állnak rendelkezésre?

A jövőben többféle fizetési lehetőséget is szeretnénk biztosítani, de jelenleg csak az előre utalás, és az utánvét választható mint fizetési forma.

Átutalás esetén a vásárláskor megadott számlaszámra kérnénk a számla végösszegét befizetni, illetve közleményként a rendelését számát feltüntetni, a könnyebb azonosítás érdekében, amint a számlánkra beérkezik az összeg, lehetőségeink szerint indítjuk a küldeményt a megadott címre.
Utánvétes fizetés esetén, a futárnak a csomag átvételekor kell készpénzben kifizetni a csomagot.

Rendelés leadása esetén mikor kapom kézhez a terméket?

Hétköznap (H-Cs) déli 12:00-ig leadott rendeléseket még aznap feldolgozzuk, és átadjuk a GLS futárszolgálatnak, ami általában másnapi kézbesítést jelent.
Péntek délelőtt leadott rendelés esetén hétfői nappal, péntek délután leadott rendelés esetén keddi nappal lehet számítani a csomag kiszállítására.

Hétvégén is adhatok le rendelést?

Igen, hétvégén is nyugodtan leadhatja rendelését, hétvégén leadott rendelését a hétfői nappal dolgozzuk fel, és adjuk át a GLS részére, a futárszolgálat a csomagokat keddi nappal kézbesíti.

Szeretném ha a terméket az általam megadott időpontban hozná a futár, van erre lehetőség?

A futárcég saját ütemtervet követve kézbesíti a küldeményeket, így ilyen jellegű kérést nem tudunk átadni, viszont a csomag feladását követően a vásárló aktív részese lesz a szállításnak a GLS FlexDelivery szolgáltatásnak köszönhetően.

1. lépés: Értesítés a csomagfeladásról

A feladó a beérkezett megrendeléseket feldolgozza és előkészíti a szállítást, majd elküldi az adatokat a GLS rendszerébe. Megadja a címzett e-mail címét és mobilszámát, és megrendeli a szolgáltatást. Itt kezdődik a csomag rugalmas szállításának útja. A GLS SMS-ben és e-mailen értesíti a címzettet a csomagszállítás megrendelését követően. Az első értesítő tartalmazza a kiszállítás napját, a címet és az esetleges utánvét összegét is.


2. lépés: Értesítés a kézbesítés várható időpontjáról

A második e-mail/SMS értesítőt a kiszállítás napjának reggelén küldjük, amikor a futár megkapja a csomagot és hozzárendeli a 3 órás időablakkal a várható kiszállítást. Ez az üzenet tartalmazza a futár telefonszámát és az ügyfélszolgálat elérhetőségét is.

3. lépés: A megfelelő kézbesítési mód kiválasztása

Ha az első kézbesítési kísérlet sikertelen volt, a címzettet automatikusan értesítjük e-mailen vagy SMS-ben. Az üzenet tartalmazza a GLS Delivery Manager weboldal elérhetőségét, ahol ki lehet választani a következő kézbesítési módot.

GLS csomagpontra kérhetem a csomagot?

Kérjük rendelés során normál címet megadni, csomagpontra a vevő irányítja át a csomagját a GLS értesítőkben megadott módon.

Pick-Pack pontra, vagy egyéb helyre kérhetem a csomagot?

Nincs rá lehetőség.

Hol találom a futárszolgálat elérhetőségét?

A GLS weboldalán minden információt megtalál ezzel kapcsolatosan.

Lehetőségem van elállni a vásárlástól indoklás nélkül?

Igen, 14 napos elállási jog illeti meg a vásárlót, a terméket szlovákiai címünkre kérjük visszajuttatni (a visszajuttatás költsége a vásárlót terheli) megérkezés után azt bevizsgáljuk, és ha mindent rendben találtunk a számlán szerepelő árat 30 napon belül visszafizetjük a vásárló részére.

Személyes átvételre van lehetőség?

Sajnos nincs, cégünk Szlovákiában működik, a termékeket futárszolgálat szállítja Magyarország területére.

A szerviz is Szlovákiában található? Oda kell kiküldenem a hibás terméket?

Vásárlóink kényelme érdekében magyarországi szervizzel rendelkezünk, így nem kell a hibás terméket külföldre küldeni. A garanciális ügyintézés így gyorsabban, és kényelmesebben elvégezhető.

Hol található a magyarországi szerviz, elérhetősége?

Magyarországi szervizpartnerünk a WayteQ Europe Kft., elérhetősége itt található.

Viszonylag kevés termék elérhető a webáruházban, tervezik bővíteni, vagy szinesíteni a kínálatot?

Igen, a jövőben várhatóan bővülni fog a termékkínálat, azonban semmiképpen sem szeretnénk csak azért feltölteni több 100, vagy több 1000 terméket, hogy hatalmas kínálatunk legyen, a kevesebb néha több.

A webáruházban kellemes árakkal találkoztam, esetleg lehet róla szó, hogy egy általam kinézett terméket beszerezzenek számomra, szintén kedvező áron?

Sajnos erre nincs lehetőség, és a jövőben sem várható ilyen jellegű rendelés leadása.

A kinézett termék nincs raktáron, mikorra várható?

Kérjük, a kapcsolat résznél tájékozódjon ezzel kapcsolatosan, amennyiben nem találja a beérkezési listában a kiszemelt terméket, úgy emailben érdeklődjön a termék felől, köszönjük.

Rendelkezem közösségi adószámmal, regisztráltam az oldalra, de még mindig a bruttó árakat látom, mikor vásárolhatok nettó áron a webáruházból?

Regisztráció során kérjük a megfelelő mezőt kitölteni, és kollegánk 24 órán belül (vagy hamarabb) amennyiben a közösségi adószámot ellenőrizte, és rendben találta, átrakja a felhasználói profilt a megfelelő kategóriába, így ez után már nettó áron tud vásárolni. Amennyiben 24 órán belül nem lát változást, kérjük írjon emailt az kapcsolati résznél látható email címre, és kollégánk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

Céges adatok nélkül, magánszemélyként regisztráltam korábban a webáruházba, de időközben lehetőségem nyílt közösségi adószámmal való vásárlásra is, mi a teendőm?

Kérjük vegye fel velünk email formájában a kapcsolatot, és miután ellenőriztük adószámát, a felhasználói profilt beállítjuk ennek megfelelően, onnantól kezdve Ön nettó áron tud vásárolni.

Közösségi adószámmal vásároltam, kinek a nevére lesz kiállítva a számla, és milyen szállítási címet adhatok meg?

Minden esetben a közösségi adószámhoz tartozó vállalkozás nevére állítjuk ki a számlát, a szállítási cím természetesen tetszőleges lehet.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy van-e érvényes EU-s (közösségi) adószámom?

Kattintson a következő linkre:
 Közösségi adószám ellenőrzése
Válassza ki tagállamnak Magyarországot, és írja be vállalkozása adószámának első 8 számjegyét. Amennyiben az "ellenőrzés" gombra kattintva "Igen, érvényes közösségi adószám" választ kapta, akkor Ön jogosult a nettó áron való vásárlásra.

Leadtam a megrendelésem, de szeretnék még terméket hozzáadni a jelenlegi tételekhez, van erre lehetőségem?

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és kollégánk hozzáadja a kívánt tételt/tételeket a rendeléshez.

Rendelésem leadhatom emailben vagy telefonon?

Rendelést csak a webáruházban tudunk fogadni, de kérdés esetén állunk rendelkezésére.

Nem kaptam visszaigazoló levelet, érvényes a megrendelésem?

Előfordulhat, hogy az Ön által megadott, és regisztrált e-mail cím rendszere levélszemétnek érzékelte visszaigazolásunkat. Ezért kérjük, ellenőrizze a Levélszemét vagy Spam megnevezésű mappájában is. Amennyiben itt sem találja meg a visszaigazolásunkat, kérjük írjon emailt a kapcsolati résznél látható email címre.

A magyarországi árakhoz képest jóval olcsóbb árakat látok a webáruházban, ez hogy lehetséges?

A termékeket közvetlenül a gyártóktól szerezzük be, és direktben értékesítjük a végfelhasználók felé, tehát a szokásos: importőr-nagyker-kisker láncon nem mennek keresztül a termékek, ezáltal a termékek ára jóval kedvezőbb tud maradni.

Nem látni visszajelzéseket a vásárlásokkal kapcsolatosan, ez a jövőben változni fog?

Igen, hamarosan várható egy értékelési rendszer beüzemelése, addig is a fórumokban, közösségi oldalakon való tájékozódást tudjuk ajánlani, illetve a Hardverapró hirdetési portált, ahol szintén vannak visszajelzések, valós vásárlások után.

A közösségi médiában megtalálhatóak?

Igen, fent vagyunk a Facebook-on, érdemes oldalunkat kedvelni is, mivel egész évben játékokkal, kedvezményekkel szeretnénk követőinknek kedveskedni, továbbá fontos híreket, új termékek érkezését is itt jelentjük be.

Oldalunk címe.

Kérdésem lenne egy termékkel kapcsolatosan, hol tehetem fel?

Email formában várjuk a kérdéseket, munkaidőben várhatóan 1 órán belül, munkaidőn kívül (szabadnap, hétvége, ünnepnap stb.. ) 24 órán belül válaszolunk az emailre.
Hamarosan online chat is rendelkezésre áll majd az érdeklődők számára, tehát a webáruház felületéről is feltehetik kérdéseiket.

Kuponkódot szeretnék beváltani egy termék esetén, de a rendszer azt nem fogadja el, miért?

Rendelés során csak a webáruházba regisztrált, és belépett felhasználók tudják beváltani az érvényes kuponkódot, vendég módban a kuponkód nem működik, kérjük regisztrált felhasználóként próbálja meg leadni rendelését, amennyiben korábban már regisztrált, kérjük lépjen be felhasználónév és jelszó párossal a rendszerbe.
A kuponkód nem minden termékre érvényes, így elképzelhető hogy egy olyan termékhez próbálja beváltani, amelyre nem váltható be ilyen jellegű kedvezmény.

Nem tudok regisztrálni a webáruházba.

Kérjük ellenőrizze, hogy minden kötelező adatot megadott -e a regisztráció során, amennyiben igen, és továbbra sem tud regisztrálni, kérjük próbálja meg másik böngészőből a regisztrációt elvégezni, amennyiben ez sem hoz eredményt, és van lehetősége, akkor egy másik számítógépről kísérelje meg a regisztrációt elvégezni.

Vásárlás után 3 napon belül problémát észlelek a készülékkel mi a teendőm?
3 nap után problémát észlelek a készülékkel, mit kell tennem?
14 napon belül szeretnék élni elállási jogommal, mit kell tennem?

Mindhárom esetben először jelezni kellene felénk a problémát email formában, nem telefonon, mert ott egyébként is azt kérnénk hogy email, tehát írásos formában legyen jelezve a probléma. Kollégánk válaszolni fog az emailre.
A fenti esetekben a vásárlónak az ÁSZF erre vonatkozó részeit kell figyelembe vennie, és aszerint eljárnia.

A termékekre mennyi garancia van, illetve hol tudom azt érvényesíteni?

Bruttó 10.000 Ft feletti termékekre 1 év jótállás biztosított. A jótállási igény a jótállási jeggyel vehető igénybe, magyarországi szervizpartnerünknél: WayteQ Europe Kft.
A bruttó 10.000 Ft alatti termékek esetén jótállási jegyet nem biztosítunk, ezen termékekre a vásárlás napjától 6 hónap jótállás biztosított, ami az eredeti számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető.

A GLS nyomkövetésnél ezt az információt látom: "Küldemény visszaküldési kérelem feladó rendelkezett" Miért rendelte vissza az eustock a csomagot?

Az alábbi üzenet akkor jelenik meg, amikor a vevő beavatkozik a kiszállításba (másik cím, időzített kiszállítás stb..) cégünk nem rendeli vissza a csomagot a GLS-től, és a csomagról információt sem tud ebben az esetben adni. Kérjük vegye figyelmbe hogy a szállítási módosítása akár több nappal is meghosszabbíthatja a kiszállítást.

Láthatóan sérült a csomag, amit a futár kézbesíteni szeretne. Mit tegyek?

Ne vegye át a csomagot, fordítsa vissza a feladónak. Vetessen fel jegyzőkönyvet a futárral, mert a csomag szállítás közben sérülhetett meg.

Vásárlástól számított 14 napon belül vagyok, elállás helyett van lehetőség a terméket kicserélni egy másik készülékre, akár ráfizetéssel is?

Sajnos nem megoldható, az elállás és az új készülék vásárlás két külön szálon fut, tehát vagy megvárja a vevő, hogy az elállás lezáruljon, és a készülék ára visszautalásra kerül, majd ez után vásárolja meg a kinézett készüléket, vagy párhuzamosan az elállás indításával, megvásárolja a kiszemelt másik készüléket, és az elállás összegét 2 héten belül visszakapja. 

Fizethetek a futárnál bankkártyával is?

Nem, a bankkártyás fizetés extra költséget (kényelmi díj) jelent a vásárló számára (ami több mint a szállítási költség) ezért a szolgáltatást nem kértük a GLS-től, és a jövőben sem várható.

Részletfizetésre, illetve garancia bővítésre van lehetőség?

Nincs sajnos, és a jövőben sem várható.

 

eustock logo